Kaikkea pitää yritää näemmä. Olin edellisviikon sellaisella ruokavaliolla, että yritin välttää suuria hiilihydraatipitoisuuksia sisältäviä ruokia. Lopputulemana oli, että sain 500g elopainoa lisää kyseisen viikon aikana. Joko kroppani vastusti moista ruokatapojen muutosta tai sitten vain jokin muu meni pieleen.

Kuluvalla viikolla olen syönyt aamupalaksi omenia, vadelmia, pensasmustikoita ja pähkinöitä. Yllättävän hyvin niilläkin nälkä pysyy kurissa, mutta painon alenemiseen ne eivät kyllä ole vaikuttaneet. Plussana on kyllä se, että olen paljon virkeämpi, En ole työpäivän jälkeen nukkunut sitä varttia tai jopa tuntia omalla kotisohvalla, vaan käyttänyt aikani inspiroituakseni milloin mistäkin puuhasta. Pelkästään jo tuon takia kannattaisi jatkaa tuollaisen aamupalan syöntiä.

Syön paljon sipuleita. Salaatissa ne ovat ehdoton lisä.

Päivittäinen sipulinsyönti hyväksi

Tutkimustulosten perusteella säännöllisesti eli 1–7 kertaa viikossa sipuleita syövät sairastuivat muita harvemmin suoli-, kurkku- ja munasarjasyöpiin. Vielä tätä runsaampi sipulinkäyttö liittyi myös suu- ja ruokatorvisyöpien riskin pienenemiseen. Lisäksi runsas valkosipulin nauttiminen vähensi riskiä sairastua lähes kaikkiin syöpäsairauksiin. Tutkijat huomauttavat kuitenkin, että runsas sipulin käyttö voi myös olla merkki yleensäkin terveellisistä ruokailutavoista

Sipulien terveysvaikutukset aiheutuvat niiden sisältämistä orgaanisista rikkiyhdisteistä ja flavonoideista. Kversetiinin lähteinä sipulit ovat erinomaisia. Valkosipulin flavonoidi on nimeltään allisiini, ja se ehkäisee haitallisten mikrobien toimintaa ja tulehduksia. Punasipuli puolestaan saa värinsä antosyaaneista, jotka toimivat ihmisen elimistössä hyödyllisinä antioksidantteina.

Jo aiemmat tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että sipulit osana monipuolista, kasvispainotteista ruokavaliota alentavat veren kolesterolitasoa, vahvistavat immuunijärjestelmää ja auttavat ehkäisemään syöpä- ja sydän- ja verisuonisairauksien kehittymistä.

suora lainaus kasvikset.fi -sivustolta

Kyllä minä vielä löydän sen oman tieni tähän laihtumiseen