Nyt se tuli todistettua, että kuulun siihen naisryhmään, joille kuukautiset aiheuttavat painonnousua. Alkuviikon eräänä päivänä paino nousi vuorokaudessa kilon, vaikka ihan normijutuilla on menty. Seuraavana päivänä sitten selvisi, että haa, tästä se nyt sitten johtui. Vielä tänäänkin se kilo siellä vaaàn näytöllä kummittelee, mutta ensi viikolla se varmasti häippäisee yhtä nopeasti kuin tulikin.

Nyt tein jotain uuttakin tällä viikolla ja käväisin seisomassa laitteessa, josta tuloksena saa kehon koostumusanalyysin. Ystäväni tähän innoitti ja päätin kokeilla. Ajattelin ensi keväänä tehdä tuon saman uudestaan ja katsoa kuinka paljon painonpudotuksella on sitten vaikutusta lukuihin. Nuo normiluvut ovat ikäisteni ihmisten keskivertoarvoja, joten joka ikäluokkaan ne eivät sovi. Itse olen nyt 52-vuotias ja 180 cm pitkä.

Kehon koostumus

Solunsisäinen neste ICW oli 27, kun normialue on 22-26.8

Solunulkoinen neste ECW 16.8, kun normialue on 13.5-16.5

Proteiinimassa 11.7, kun normialue on 9.5-11.7

Mineraalit 4,52, kun normialue on 3.29-4,02

Lihas-rasvadiagnoosi

Paino 105, kun normi olisi 59.2-80,2

Lihasmassa 33.3, kun normi on 26.9-32.9

Rasvamassa 45, kun normialue on 13.9-22,3

Painodiagnoosi

Painoindeksi 32.4, kun normialue on 18.5-25

Rasvaprosentti 42.8, kun normialue on 18-28

Vyötärö-Lantio suhde WHR, 0,95, kun normialue on 0,75-0,85

Hurjasti on siis parannettavaa ja kirittävää, mutta tiedossahan tämä olikin. Nyt ei sitten muuta kuin vaan hommiin ja uskon, että keväällä jotkin luvut ovat varmasti parempia. Rasva oli yli, paino yli, rasvaprosentti huomattavasti yli, vyötärö-lantiosuhde huomattavasti yli. Kehon tasapainossa lievä epätasapaino ylä- ja alavartalossa, lihakset heikkoja, nesteindeksi lievä ödeema. Muuten kaikki muu normaali tai hyvä osiossa.

Laihdutus on siis tarpeen ja kai sitä pitäisi harkita myös kuntosalilla käymistä taas. Se kiinnostus on muutama vuosi sitten täysin lopahtanut, mutta kyllä se innostus pitäisi siihenkin kaivaa jostakin, että saisi tuota lihastasapainoa myös paranneltua.

Uutta viikkoa kohti vaan innolla. Ei tässä muukaan auta, kun ihan oikeasti tehdä vielä enemmän itsensä ja terveytensä eteen, sillä se on tulevaisuudestani huolehtimista sekin, että olen mahdollisimman hyvässä kunnossa, enkä päästä itseäni enempää repsahtamaan.

Tsemppiä taas Sinullekkin! Ollaan yhteyksissä!