Voi hyvät hyssykät tätä omaa itsekuria. Se ei ole sitten mistään kotoisin. Viikon kaksi jaksoin ajatuksella katsoa mitä suuhuni laitan ja sitten taas repsahdus. Tällä viikolla olen nyt sitten taas yrittänyt saada itseäni ruotuun ja ehkäpä pikkasen onnistunutkin. Olen poiminut tiedonjyviä ystävien keskusteluista tuosta vähähiilihydraattisen dietin ruokavaliosta.

Perunan syöjä en ole oikein koskaan ollut, mutta riisiä sitten sitäkin enemmän. Päätin siis aloittaa siitä, että korvaan riisin kasviksilla. Tuossa yllä olevassa kuvassa on nyt viikon ruokalistaani melkein joka päivältä. Pakastekasviksia ja broileria. No nyt on oppi mennyt siitä perille, että opin lukemaan kaupassa mitä se kasvispussi oikein sisältää, sillä ensimmäisen pussin kun ostin, niin siinähän oli 33% perunaa. Söin sen tietenkin, mutta vahingosta tosiaan viisastuneena luen nyt tästä lähtien niidenkin pussien sisällön. Seuraava pussi sisälsi sitten taas vastaavasti paljon porkkanaa, joka sekään ei ole karppauksen suosikkilistoilla.

Leipä on nyt siten ensi viikolla vähennettävien listalla. Aamupalalla, töissä molemmilla tauoilla sekä lounastaessa olen aina käyttänyt leipää, kuten myös vielä illalla kotona. Huh, kyllä tässä nyt alkaa ymmärtämään miksi sitä painoa on viimeisen neljän vuoden aikana kertynyt 10 kg. Edellisessä työpaikassani ei ollut kahvipöydällä mitään leipiä ja pullia tarjolla, joten söin niitä todella paljon vähemmän. Pullaa en syönyt ollenkaan, vaikka en sitä nytkään usein napsi. Leivän vähentäminen ottaa varmasti koville joinakin hetkinä, mutta kun kiloklubin sivuille on merkinnyt ruokiansa ennen aamupalan leipää, huomaa kyllä selvästi millainen vaikutus  sen syömättömyydellä on kokonaishiilihydraattien määrään.

Tällaista tällä kertaa, eteenpäin mennään taas painonpudotuksessa.